Logo House of Vocals

Over Ruby

Ruby van Urk

Altijd positief en Multi-Passionate:

  • Stem Coach
  • Zangeres
  • Pilates-lover

House of Vocals is voor mij:
je thuis voelen bij je stem

All your dreams can come true, if we have the courage to persue them

OVER MIJ

Al vanaf dat ik een klein meisje was wilde ik zingen. Juf worden en zingen. Mijn passie voor zingen en fascinatie voor de stem is er zolang ik mij kan herinneren. 

De betoverende stemmen bij de Disney-films en de mooie voorlees-stem van de juf op de basisschool hebben diepe indruk achtergelaten.

DE DROOM:

Een stap richting mijn dromen kwam uit toen ik na de Pedagogische Acedemie ( PABO) ging studeren aan de Muziek-en Theateropleiding van het Conservatorium. Leergierig als ik was, en nog steeds ben wil ik alles leren over zingen, presentatie, mindset en de stem. Want wat vertelt de stem ons toch veel…

PODIUM

Inmiddels sta ik al ruim 30 jaar op het podium. Dat kun je hier bekijken: Optredens Ruby

Al mijn on & off stage ervaringen deel ik in mijn coaching sessies. Naast mijn optredens, werk ik nu ruim 25 jaar met stemmen.

Ik krijg nog wekelijks “kippevel” als ik tijdens de coaching, deelnemers vanuit hun diepste zijn, vanuit hun hart mag laten spreken of zingen. De magie die dan ontstaat, is voor mijn een klein disney moment. Je ziet mensen echt stralen.

MIJN WEG

Door al mijn enthousiasme, drive, onzekerheid in de muziekwereld en turbulente levensstijl kreeg ik “stem”- problemen. Overbelasting met alle gevolgen van dien. Ik kon plotseling niet meer vertrouwen op lijf en mijn stem. Ik ervaarde hoe het is om op een podium te staan en je stem doet niet wat je wilt. Angst en onzekerheid namen het van me over.

Ik kwam terecht in een jungle van logopedisten, zangpedagogen en andere hulpverleners. Ik heb veel mensen bezocht die mij niet konden helpen, of dat ik na een paar bezoeken geen klik of aanloop naar vooruitgang ervaarde. Er stond mij iets te doen.

VOICE & MINDSET METHODE

De vraag: “wat er nodig is om optimaal gebruik te kunnen maken van je stem en zeggenschap.” houdt mij bezig…

Na het volgen van diverse scholing ben ik tot de volgende conclusie gekomen: 

De Voice & Mindset methode

Harmonie tussen Body, Mindset en Techniek

  • Body : Pilates heeft mij de weg naar lichaamsbewustzijn gebracht. Ik ben zo fan geworden dat ik nu geruime tijd zelf instructor van deze fitnes methode ben.
  • Mindset: Ik geloof in het potentieel van iedereen. Ik geloof écht dat iedereen vrij kan zingen of een spreker kan zijn. Mits je om kan gaan met je saboteurs, oordelen en angst
  • Techniek: Ik heb meerdere technieken bestudeerd zoals CVT en EVTS en Pahn. Techniek kan helpen duidelijkheid te scheppen in wat je doet en hoe je dit doet. Ik zie techniek als middel en niet als doel op zich.

Free your Voice, Free your mind and the rest will Follow

Voor mij is stemcoaching is zoveel meer…

Dan leren zingen en het toepassen van stemtechnieken.

Vrij je stem kunnen gebruiken gaat over authentiek durven zijn, uniek zijn, staan voor wie je bent, ontdekken wat bij jou past. En over je belemmerende overtuigingen doorbreken, samenwerken met je saboteurs, expressie durven en leren geven aan jouw binnenwereld. Het geeft een boost aan je zelfvertrouwen, naast nog zoveel meer.

Gegarandeerd dat je na de coaching met een

big smile de deur uitloopt! 

Vandaag: Wil ik jou een lange zoektocht door de stem-jungle besparen. Graag wil ik je helpen door je de weg te wijzen vanuit diverse scholing, onderzoeken en meer dan 30  jaar podium ervaring. Ik leer ik jou bij House of Vocals: samenwerken met je stem, je saboteurs en je stage presence zodat jij gehoord en gezien wordt op jouw moment. Pak je moment.   

Optreden - Ruby als zangeres

Zoek je een stijlvolle zangeres voor een bedrijfsfeest, borrel, huwelijksreceptie of tuinfeest? Ik treed op door het hele land en heb een breed repertoire. 

Neem gerust contact met mij op als je de mogelijkheden wilt bespreken. 

Ruby als spreker

Zoek je een gastspreker voor jouw bijeenkomst of event? Een korte workshop over presenteren, zingen of zichtbaarheid? Ik geef regelmatig presentaties door het hele land. Neem gerust contact met mij op als je de mogelijkheden wilt bespreken.