~ NU OOK ONLINE ~

Mijn Missie is je te laten stralen met jouw stem!
Ik geloof dat jij met jouw echtheid mensen raakt.

Ik heb goed nieuws voor iedereen die het horen wil:

Iedereen heeft een prachtige unieke stem

 

Maar weet jij hoe jij jouw stem het best kunt gebruiken?
Hoe werkt je stemapparaat eigenlijk? Hoe ziet het eruit?

 

Als we opgroeien leren we lopen, fietsen, zwemmen, lezen, schrijven en ga zo maar door…maar spreken en zingen leren we niet.
En dat terwijl we onze stem iedere dag gebruiken.
We doen maar wat.
Als je erover nadenkt is niet gek dat er dan wat foutjes in het “gebruik” kunnen insluipen.

 

Bij ieder apparaat ontvangen we een gebruiksaanwijzing.
Bij ons stem apparaat helaas niet.

 

Zodra er iets te vieren is gaan we zingen. Gaan we los.
Door te zingen uiten we onszelf, laten we ons gevoel spreken.

 

Als ik zing dan voel ik mij vrij, vallen alle zorgen van mij af en voel ik dat ik alles aankan. Ik straal van binnen en van buiten.
Dat gevoel van stralen gun ik iedereen.

 

Het is niet voor iedereen even gemakkelijk om in het openbaar te zingen of te spreken. Angst en onkunde spelen dan een grote rol.
Ik hoor mensen vaak zeggen: “Ik kan niet zingen”
Ik vraag me dan direct af; “Heb je het dan ooit geleerd hoe het moet?”
Een voetballer moet ook oefenen en dan wordt hij beter met de bal.
Zo is het ook met zingen en je stem gebruiken.

 

Als je in een veilige omgeving leert hoe je je stem kan gebruiken blijkt dat je veel meer kan met je stem dan je dacht en dat iedereen kan leren zingen. Kennis is macht. Oefening baart kunst

 

Dus of je nu lekker een nummer wilt meezingen, een keer het podium op wilt met een band, moet spreken voor een groep, gehoord wilt worden in een vergadering of na een avondje stappen de volgende dag nog een stem over wilt hebben. Als je je stem goed leert gebruiken en goed leert inzetten dan kan iedereen stralen met zijn stem.
Dat is wat vocal coaching voor jou kan doen.

 

Vocal coahing is een op maat traject voor jou waarbij wij samen:

 

1. jouw persoonlijke behoefte verkennen
Iedereen is anders en heeft een andere behoefte. Waar wil jij aan werken. Wat is jouw doel. Dat kan variëren van het zingen van een lied op een bruiloft tot het houden van een speech en al het andere wat je met je stem kan doen. Wij kijken welke stap wij eerst moet zetten en evalueren na elke sessie de voortgang.

 

2. werken aan het optimaal gebruiken van jouw stem.
Stemtraining en zangtraining zijn hierbij instrumenten die ik inzet. Om je stem goed te leren gebruiken zal je veel oefeningen moeten doen. Dat kan best saai zijn. Dus waarom niet combineren met zang. Je doet je oefeningen en je wordt blij!!. Een goede houding is de basis voor een goede stem. Dus ik start elke sessie met aandacht voor je houding. Hierbij komt mijn achtergrond als pilates docent van pas.

 

3. op zoek gaan naar jouw echtheid.
Wat maakt jouw stem zo uniek? Het is niet de bedoeling dat ik je leer zingen als Adel of leer spreken als Obama. Mijn doel is om jouw stem te laten stralen. Wij gaan samen op zoek naar jouw echtheid. Waar liggen de grenzen van jouw stem. En hoe komt jouw stem het beste tot zijn recht. Je kan pas echt stralen als jij je zelf bent.

 

4. werken aan gezien en gehoord worden.
Je stem is een krachtig instrument. Maar je moet het wel leren bespelen. Denk hierbij aan intonatie, toonhoogte, ritme en volume. Maar ook aan de intentie die je meegeeft aan je woorden. Wij kijken samen naar het effect dat jij kan hebben met je stem. Je leert hoe krachtig je stem is en hoe je je stem kan laten stralen.

Meer weten ?

CONTACTFORMULIER